Sagt om 040

En webbyrå i Malmö som verkligen gillar webb

Vi utvecklar webblösningar, webbsajter, hemsidor - kärt barn har många namn som det heter. Det kan vara företagssajter, innehållssajter, produktpresentationer, bokningssystem eller specifika webbapplikationer.

Vi är bra på att rekommendera tekniska lösningar, ge de bästa alternativen på kniviga problem, ta fram användarvänlig och intuitiv webbdesign och att utveckla smart och hållbart. Vi tänker alltid lite extra på dig som ska administrera webbplatsen och ser till så att det CMS (Content Management System) vi väljer blir användarvänligt.

Så här jobbar vi

Vi kan driva ett webbprojekt från start till slut, eller vara delaktiga i vissa delar. Vi utgår från vad vi vill uppnå och hittar en lösning efter behov. 

Första steget är alltid att vara överens om vad som ska göras. Vi analyserar tillsammans behoven, sätter informationsstrukturen och definierar vad som behövs till vem.

Nästa steg är att arbeta fram hur det ska göras. Hur ska det se ut? Hur ska det fungera? Vi arbetar gärna i open source-lösningar som Drupal och WordPress - båda två kompetenta CMS (vi har faktiskt skrivit en liten text om vad man ska tänka på om man står i valet mellan Drupal och WordPress här om du vill veta mer). Men ibland behövs unika lösningar, och då hittar vi rätt lösning för det som behövs.

Sedan är det bara att bygga. Vi tar hand om allt från att se till att lösningen är responsiv, att koden är SEO-optimerad, att presentationen är tillgänglighetsanpassad, att rätt data hämtas in från externa system, att saker skickas in dit de ska... och så vidare.

Och till sist följer vi upp det hela. En av de fina sakerna med webben är att man snabbt märker vad som fungerar bra respektive mindre bra. Vi jobbar kontinuerligt med uppföljning och vidareutveckling med många av våra kunder och lär oss hela tiden massor av detta. Kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av i generella termer. 

Flera kunder jobbar vi också både långsiktigt och löpande med, allt för att hela tiden hålla deras lösningar i framkant och anpassa och vidareutveckla efter behov och efterfrågan. Det är ett bra sätt att jobba på, och vi är glada och ödmjuka över all kunskap och insikt vi får genom våra kunder och deras processer på det sättet.

Vi gillar att jobba tillsammans

Vi jobbar med väldigt olika projekt, och det är vi är glada för. Det ger oss en bred erfarenhet och också möjlighet att kunna genomföra flera projekt samtidigt. Det kan vara stora eller små projekt, projekt som ska gå supersnabbt eller som sträcker sig över längre tid, projekt som vi driver från början till slut, eller projekt där vi bara är med i vissa delar.

Vi jobbar direkt mot kunden eller tillsammans med t ex reklambyråer, kommunikationsbyråer eller designbyråer, och har egentligen inga preferenser för hur upplägget kan ut. (Fast vi kan säga att vi tror oss vara prestigelösa och lätta att jobba med).

Vi ägs av vårt moderbolag Sjöbergska Huset och för att kunna göra ännu fler och större webblösningar sitter vi tillsammans med våra kollegor på våra systerbolag Odd Hill och On A Wednesday Afternoon, och vi har flera gemensamma kunder och projekt. Odd Hill arbetar till största delen i Drupal (en av utvecklarna här är en av två personer i Sverige som är certifierad grandmaster i Drupal 8). On A Wednesday Afternoon är väldigt duktiga på e-handel och digital marknadsföring - vilket ju går hand i hand. De har stor erfarenhet av både Woo Commerce, Magento och Shopify.  Tillsammans kan vi ge våra kunder en större flexibilitet och större möjligheter att växa med sina webblösningar efterhand som behoven växer.

Vi är en personlig och ganska liten webbyrå, men med kunskapen och erfarenheten från ett trettiotal personer i samma hus (som för övrigt är ett av Malmös coolaste hus). Helt i linje med öppen utveckling.

Kontakta oss gärna - vi älskar att prata webb! Maila oss på info@040.se eller prata direkt med en av oss.

Kunskap är makt

Kunskap, utveckling och att bygga framtidssäkert och hållbart är väldigt viktigt för oss, och vi lägger mycket tid på att hela tiden lära oss nya saker och bli bättre på vad vi gör.

Vill du veta mer om hur vi tänker?

Mer kul fakta

Vi har tillsammans mer än 100 års erfarenhet av webbutveckling (vi började naturligtvis i branschen när vi var väldigt unga). Vi har funnits som bolag sedan 1:a januari 2006, vissa av oss har jobbat ihop ända sedan 2003 och någon av oss har jobbat med webb i mer än tjugo år.

Gissa vilka?

Bra att veta

I september 2010 blev vi AA-rankade av Soliditet, och 2023 blev vi AAA-rankade enligt Biznode. Vi har alltså den högsta kreditvärdigheten man kan ha som bolag, och är "ett väletablerat och välskött företag, med andra ord en pålitlig affärspartner". Det visste vi väl. Och våra kunder också.

Så fungerar kreditbetyg (extern länk)

Det finns inga avstånd på webben

Vi har jobbat med kunder i hela Sverige: Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö. Och Köpenhamn. Fast det är ju nästan Malmö. Förresten, vi har även jobbat med kunder i USA och med byråer och kreatörer i Singapore.

Kolla in vad vi gjort

Hur det är att jobba på 040

Vi är ett gäng som tycker att det är viktigt både att utvecklas och att ha kul på jobbet. Vi kompletterar ofta varandra med våra olika bakgrunder och erfarenheter och vi stöttar alltid varandra. Vi vill gärna bli några till lika fantastiska människor.

Jobba hos oss

Allt du velat veta om webbutveckling men inte vågat fråga om

Tillgänglighet, SEO, cookies, CMS - hur funkar det? Vad behöver jag veta? Vad ska min webbyrå ordna och vad ska/kan jag göra själv? Vi försöker reda ut begreppen på ett lättfattligt sätt.

Jag vill gärna veta mer

Upptäck våra ögonblick, på Instagram