Sagt om 040

040:s prestandatest för WordPress sajter

Bra prestanda förbättrar inte bara besökarnas (dvs kundernas) upplevelse av din webbsajt utan påverkar också sajtens sökmotoroptimering (SEO) genom att ge bättre ranking av sökmotorerna.

Vi har därför satt ihop ett prestandatest där vi testar, analyserar resultaten och ger förslag på förbättringar och åtgärder.

Ja tack, jag vill höras om ett prestandatest


Vårt prestandatest

Vi som webbyrå vet hur viktigt det är med prestandan för en sajt, vad man ska titta efter när man testar den, och hur man bör prioritera bland åtgärderna för att förbättra sitt resultat. Genom att optimera din webbsajt eller hemsida förbättras sökmotorsoptimeringen och sajtens resultat för core web vitals direkt och ditt SEO arbete blir enklare.

Detta gör vi:

  • Testar din webbsajt i ett antal olika verktyg
  • Analyserar resultaten
  • Lyfter ut och viktar förbättringar och åtgärder som kan göras

Detta behöver vi:

  • Url:en till din webbsajt
  • Namnet på ditt webhotell som driftar sajten

Detta får du:

  • En sammanställd rapport med resultaten av prestandatester
  • En övergripande analys med utlåtande av en av våra webbutvecklare
  • Berättar om utvalda förbättringar och åtgärder utifrån plattform och förutsättningar och hur de kan realiseras

Vi presenterar gärna resultat och rapport vid ett digitalt möte, och då får du också möjlighet att ställa följdfrågor till utvecklaren som gjort testerna och rapporten.

Tid och kostnad

Vi har gjort detta många gånger, och vet vikten av det, särskilt på längre sikt. Vi vet också vilka åtgärder som är enkla att genomföra och som kan ge ganska direkta resultat. Det är lite som att börja träna - när man ser resultaten blir man också mer motiverad att fortsätta.

Låter det intressant?

Ofta kan vi genomföra ett test och leverera en rapport inom en kalendervecka, och vi lägger ungefär en arbetsdag på tester, analys, rapport och avstämning. Kostnad för startpaketet är 6 000 SEK.

Jag är intresserad och mailar er direkt

 

040 tools

 

Vanliga frågor & svar om testpaketet

Vänta lite nu, kan jag inte göra lite prestandatester själv?

Jo, det kan du absolut. Det finns en uppsjö att välja mellan och här tipsar vi om några. Det svåra är inte att testa sajten, det är att veta vilka åtgärder som har mest betydelse och hur mycket som krävs för att göra dem.


Kan jag åtgärda alla förslagen själv?

Det är svårt att svara på, det beror på vad testerna visar och vilka åtgärder som bedöms som viktigast, och förstås på vilken kunskap du har om webbutveckling. Vissa punkter kanske du som sajtadmin kan hantera, andra kanske ditt webbhotell eller din webbyrå/webbutvecklare eller IT-ansvarig behöver hjälpa till med. Vi hjälper dig gärna genom att diskutera det.


Hur hänger prestanda ihop med bättre SEO ranking?

Prestanda är en viktig faktor för hur din webbsajt rankas av sökmotorerna. Vi berättar mer om sökmotorer, rankning och algoritmer här om du vill fördjupa dig. Hos google kan du läsa mycket mer om core web vitals, vad det är och hur du kan förbättra den.


Om jag redan har en webbyrå, kan inte de göra detta?

Jodå, det bör de kunna göra. Men det kanske beror på vad ni har för avtal och vad de brukar/kan hjälpa till med. Och ibland kan det vara skönt att ha en helt annan part för en objektiv bedömning.


Om jag behöver mer hjälp då?

Då finns vi såklart här och kan hjälpa till. Det kanske behövs mer djuplodande analys t ex utifrån hur sajten är uppbyggd och vilka externa kopplingar som finns. Ni kanske kan göra en del av åtgärderna själv internt, men behöver hjälp med annat. Då kan vi som webbyrå hjälpa till. 


 

Upptäck våra ögonblick, på Instagram