• 040 gruppbild

Om oss

Vad vi gör image

Vad vi gör

040 är en webbyrå som verkligen gillar webb.

Vi utvecklar webblösningar. Det kan vara sajter, produktpresentationer, bokningssystem eller specifika webbapplikationer. Vi är bra på att rekommendera tekniska lösningar, ge de bästa alternativen på kniviga problem, ta fram användarvänlig och intuitiv webbdesign och att utveckla smart och hållbart. Vi tänker alltid lite extra på dig som ska administrera webbplatsen och ser till så att det CMS vi väljer blir användarvänligt.

Just ja, kunskap, utveckling och framtiden är väldigt viktigt för oss. Det kan du läsa mer om här.

Hur vi gör det image

Hur vi gör det

Vi kan driva ett webbprojekt från start till slut, eller vara delaktiga i vissa delar.Vi utgår från vad vi vill uppnå och hittar en lösning efter behov. 

Första steget är alltid att vara överens om vad som ska göras. Vi analyserar tillsammans behoven, sätter informationsstrukturen och definierar funktionalitet som behövs.

Nästa steg är att arbeta fram hur det ska göras. Hur ska det se ut? Hur ska det fungera? Vi arbetar gärna i open source-lösningar som Drupal och WordPress. Men ibland behövs unika lösningar, och vi gör det också.

Sedan är det bara att bygga webblösningen. Vi tar hand om allt från att se till att lösningen är responsiv, att koden är SEO-optimerad, att data hämtas in från externa system, att saker skickas in dit de ska... och så vidare.

Och till sist följer vi upp det hela. En av de fina sakerna med webben är att man snabbt märker vad som fungerar bra respektive mindre bra. Vi jobbar kontinuerligt med uppföljning och vidareutveckling med många av våra kunder och lär oss hela tiden massor av detta. Kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av i generella termer. Vi arbetar också mycket med underhåll av sajter byggda på Drupal och Wordpress.

Flera kunder jobbar vi också både långsiktigt och löpande med, allt för att hela tiden hålla deras lösning i framkant och anpassa och vidareutveckla efter behov och efterfrågan. Det är ett bra sätt att jobba på, och vi är glada och ödmjuka över all kunskap och insikt vi får genom våra kunder och deras processer på det sättet.

Med vilka vi jobbar image

Med vilka vi jobbar

Vi jobbar med väldigt olika projekt, och det är vi är glada för. Det ger oss en bred erfarenhet och också möjlighet att kunna genomföra flera projekt samtidigt. Det kan vara stora eller små projekt, projekt som ska gå supersnabbt eller som sträcker sig över längre tid, projekt som vi driver från början till slut, eller projekt där vi bara är med i vissa delar.

Vi jobbar direkt mot kunden eller tillsammans med t ex reklambyråer, kommunikationsbyråer eller designbyråer, och har egentligen inga preferenser för hur upplägget kan ut. (Fast vi kan säga att vi tror oss vara prestigelösa och lätta att jobba med).

För att kunna göra ännu fler och större webblösningar sitter vi också från och med oktober 2016 tillsammans med våra kollegor på vårt systerbolag Odd Hill. Tillsammans kan vi ge våra kunder en större flexibilitet och större möjligheter att växa med sina webblösningar efterhand som behoven växer. Vi är fortfarande 040 men nu med kunskapen och erfarenheten från ett tjugotal personer i samma hus (som för övrigt är ett av Malmös coolaste hus). Helt i linje med en öppen utveckling.

  • Vi har tillsammans mer än 70 års erfarenhet av webbutveckling (vi började naturligtvis i branschen när vi var väldigt unga).
  • Vi har funnits sedan 1:a januari 2006, och vissa av oss har jobbat ihop sedan 2003.
  • Vi är nyfikna på nya saker, och har lite egna utvecklingsprojekt där vi får gnugga geniknölarna både vad gäller teknik och att utveckla nya lösningar för specifika behov (t ex har vi utvecklat Patientbesked, ett webbaserat verktyg som används av många sjukhus kliniker runt om i landet tillsammans med PostDoc).
  • I september 2010 blev vi AA-ratade av Soliditet (vilket bara ca 17% av Sveriges Aktiebolag som varit aktiv i mindre än 10 år är). Vi är alltså "ett väletablerat och välskött företag, med andra ord en pålitlig affärspartner". Det visste vi väl. Och våra kunder också.
  • Vi jobbar med kunder i hela Sverige: Lycksele, Stockholm, Göteborg och Malmö. Och Köpenhamn. Fast det är ju nästan Malmö. Förresten, vi har även en kund i Dubai. Det finns inga avstånd på webben.